Organizacija nastave

Školske 2007/2008. godine Odlukom Ministarstva broj 11-07-38-23139 ukinuta je kombinacija za sve razrede osim III i IV razreda devetogodišnjeg obrazovanja u centralnoj školi u Dejčićima. Nastava u nižim razredima se izvodi u učionicama, a predmetna u kabinetima koji imaju adekvatnu opremu za rad. U sklopu škole napravljena je i sala za tjelesni odgoj, kuhinja, dnevni boravak za nastavnike, kao i biblioteka sa čitaonicom.

U područnoj školi u Delijašu formirano je jedno kombinovano odjeljenja: VI i VIII razred osmogodišnjeg obrazovanja. U okviru kulturne i javne djelatnosti u ovoj školskoj godini održane su priredbe povodom Ramazanskog bajrama,Dana državnosti, Dana dječije radosti i Dana škole. Povodom Dana škole izdat je 3.školski list pod nazivom „Sunce”. Održana je Revija kulturno-umjetničkog stvralaštva učenika sa područja općine Trnovo i Hadžići gdje smo ostvarili slijedeće rezultate: recital i hor su zauzeli drugo mjesto, dramski prikaz i monodrama su zazuzeli četvrto mjesto a folkolor i ritmička sekcija treće . U ovoj školskoj godini iz reda učenika osmog razreda Učenikom generacije je proglašena Medina Berilo. Učenici osmog, sedmog, četvrtog osmog. i četvrtog devetog. su bili na ekskurziji u Neumu.

Od septembra 2007. uključujemo se u projekat “Unapređenje djelotvornosti rada škole”. Sam projekat je imao za cilj umrežavanje tri škole. Održana je obuka nastavnika po metodologiji usmjerenoj na dijete “STEP BY STEP”.

Učestvovali smo u projektu u sarad